Motor van de Zaak

 

Motor van de zaak?                                                                             

De lage bijtellingspercentages zijn voor nieuwe auto’s, behoudens volledig elektrische auto’s, inmiddels verleden tijd.

Een motor van de zaak kan een interessant en zeer goedkoop alternatief zijn. Zo zijn alle kosten als benzine, onderhoud, verzekering en afschrijving als bedrijfskosten af te trekken. Maar ook je motorpak, laarzen en helm! En vanzelfsprekend de BTW.

Dan hebben we het nog niet eens over de voordelen van het file mijden en eenvoudig parkeren.

Hoe zit dat met de fiscale bijtelling van een motor?

Als zakelijke motorrijder dien je de kosten van de werkelijk gereden privé kilometers bij je inkomen op te tellen. Hiervoor moet je wel je kilometerprijs weten. Die bereken je door je totale jaarkosten van je motor te delen door het totaalaantal gereden kilometers in dat jaar.

Woon-werk kilometer zijn net zoals bij auto’s, zakelijke kilometers. Dus hoe meer je zakelijk rijdt, hoe goedkoper je privé kilometers worden.

Er is echter een groot verschil met de auto van de zaak; De omgekeerde bewijslast; hetgeen betekent dat de fiscus moet bewijzen hoeveel privé kilometers jij hebt gereden. Je hoeft dus geen kilometeradministratie bij te houden.

Financial lease is in dit geval een aantrekkelijke leasevorm omdat de motor aan het einde van de contractperiode je eigendom wordt. (althans van je onderneming)

Met de huidige rentestand zijn de kosten van Financial Lease bijzonder laag.

Ook ideaal voor starters

Als starter zit je niet te wachten op hoge kosten; je investeert je geld liever in zaken die omzet genereren zoals een website of marketingcampagne.

Met een aanbetaling van slechts 10% van de investering heeft een aantal leasemaatschappijen geen zekerheden nodig in de vorm van een borgsom of jaarverslag; dat laatste heb je immers niet.

Nog meer voordelen.

Net zoals bestelauto’s, vallen motorfietsen onder de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dat kan een fiscale aftrekpost opleveren tot maximaal 28% van je investering.

Genoeg om over na te denken voor motorliefhebbers, voor meer info: www.leasesupport.nl

Arjan Overbeeke, juli 2018

nl_NLDutch
nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: