Financial Lease van Personen- en bestelauto’s

De simpelste manier om te financieren is Financial Lease. Deze vorm komt in Nederland voor en is geschikt voor alle ondernemers. Van motoren, auto's en heftrucks tot equipment.

Het grote voordeel is dat deze leasevorm je liquide middelen niet aantast en dat het leaseproduct na de leaseperiode eigendom wordt van je onderneming.

 

Alle voordelen van Financial Lease van Leasesupport op een rij:

  • Geen liquiditeitsverlies
  • Voor occasions ook erg interessant
  • Veel fiscale voordelen
  • Het leaseproduct wordt eigendom
  • Als je 10% aanbetaalt zijn jaarcijfers meestal niet nodig voor acceptatie.
  • Je houdt financiele ruimte om te ondernemen
  • Wij rekenen geen administratiekosten
  • De leaseprijs niet afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt
  • Mogelijkheid om vervroegd af te lossen.
  • Lage rente

 

Je koopt je in feite je auto of equipment, aan het einde van de leaseperiode. Tijdens de leaseperiode betaal je de maandelijkse termijnen . Deze leasevorm lijkt dus op een banklening.  De leasemaatschappij is juridische eigenaar van het geleasde product. Jij bent de economisch eigenaar. De leasemaatschappij verzorgt de financiering, maar jouw bedrijf is economisch eigenaar van de auto. Aan het einde van de looptijd, wanneer alle termijnen zijn betaald, word je na het betalen van een slotsom, die je zelf vooraf bepaalt, eigenaar van het leaseproduct.  Bij andere leasevormen, zoals operational lease, word je geen eigenaar en gaat de auto terug naar de leasemaatschappij.

 

Financial Lease is Interessant voor ondernemers omdat je profiteert van fiscale voordelen.  Omdat je economisch eigenaar van de auto bent tijdens de looptijd van het contract moet de auto of equipment op je balans komen te staan. Je zorgt zelf voor het betalen van wegenbelasting, verzekering en onderhoud.

Omdat de auto op je balans staat, heb je in veel gevallen recht op fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek, btw-aftrek, rentekosten-aftrek en afschrijving. De leaseprijs is opgebouwd uit een rentedeel en een aflossingsdeel.

Het is een flexibele leasevorm omdat je onbeperkt in de auto kunt rijden zonder dat je leaseprijs hoger wordt. Bovendien kan je de auto aan het eind van de leaseperiode zelf blijven gebruiken of met winst verkopen.

 

Als je een auto hebt op grijs kenteken (bestelbus) of een elektrische personenauto dan kom je ook in aanmerking voor investeringsaftrek. Als je een startende ondernemer bent dan kunt je gebruik maken van de regeling startersaftrek. Bepaal zelf de hoogte van het termijnbedrag. Door een slottermijn op te nemen in de financial leaseovereenkomst bestaat de mogelijkheid om de maandelijkse leasetermijn te verlagen. Ook een aanbetaling of inruilwaarde van je huidige auto kan je leasetermijn verlagen.

Kijk voor alle auto's op autokiezen. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste leasevorm voor jouw situatie? Bij AutoLease Support staan we altijd voor je klaar! Neem gerust contact met ons op.